02-12-06

voorlaatste

30.12.06-122
De wekker, 3h55, douche, aankleden, fruitsap & boterham, auto, inchecken voor 5h, vluchtvoorbereiding, busje, security, busje, vliegtuig, checks, passagiers, deuren dicht en start up clearance, on time.
 
We stijgen op terwijl op de ring rond Brussel een slang van koplampen traag vooruit kruipt. Het weer onderweg is goed. Vandaag brengt onze route ons over Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Servië, Bulgarije, Griekenland, Turkije, de Middellandse zee en uiteindelijk Egypte met als bestemming Taba. Taba ligt op een plateau, op een hoogte van 800m in de Sinaï aan de Golf van Aqaba. Op een verkeerstoren en een vergeten oude, gele Tristar na is de woestijn leeg. 33 Minuten later zijn we alweer weg. We volgen de kustlijn, aan de linkse kant Saudie Arabië en aan de rechtse het ruige gebergte van de Sinaï woestijn. Hurghada ligt nu voor ons net over de Rode zee. Er is geen enkel ander vliegtuig in de omgeving en we glijden visueel binnen zonder bemoeinissen van de controleur. Tot onze grote verbazing gaat het er in Hurghada vlot aan toe. Passagiers ontschepen, tanken, cabine wordt opgeruimd en daar komen de bussen met de passagiers voor Brussel al aan. De toren heeft ons vluchtplan en even later zijn we vertrokken naar Brussel. De boordcomputer voorziet dat we ongeveer 50 minuten te vroeg in Brussel zullen landen. De terugvlucht is minder rustig, geregeld worden we stevig door elkaar geschud, vooral vervelend voor de passagiers. Wanneer we de daling inzetten naar Brussel is het alweer donker en in de verte zien we de slang van koplichten weer traag voortkruipen over de ring maar dan in de andere richting.
 
Iets na 7, vijftien uur en een tiental minuten na het startsein van de wekker trek ik thuis mijn jas uit en zet ik mijn flightcase weg. Brussel-Taba-Hurghada-Brussel, mijn voorlaatste vlucht hier in België zit erop.
30.12

 

15:07 Gepost door JC Baus in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Was it a real question ? Hi, was it a real question or just a sign to show you've seen my Website ?

Gepost door: J.R. | 03-12-06

Heb op m'n website een beetje reclame voor U gemaakt, bevalt het je niet...laat me zo vlug mogelijk weten dan zal ik het verwijderen. Vond die laatste post zo goed...!
We zien elkaar nog wel...in de lucht dan
Vriendelijke groeten
Fly4Life

Gepost door: Fly4Life | 03-12-06

It was a real question because I got a bit confused if it was you the "journal d' un pilote".

Gepost door: JC | 03-12-06

:) Ik hou' van uw blog :)

Gepost door: Cederik | 03-12-06

Great ! Ik van jouw blog ! Veel artiekelen, veel foto's !

And bedankt voor de reacties op mij blog !

Ik wens u veel succes en goed vluchten !

Caroline.

http://flightwoman.skyblog.com

Gepost door: Flightwoman | 25-05-07

De commentaren zijn gesloten.