22-12-06

file

20.06.05-029-copy

 

Gisteren stond ik in de file op de Brusselse ring en wat doe je dan? Radio aan en verstand op nul. Af en toe probeert er wel iemand tussen de wagen voor mij en mijn karretje te sluipen en alhoewel de ruimte duidelijk te klein is blijven ze meestal aandringen. Even later merken ze dat de file die ze net verlaten hebben vlugger gaat dan de onze en willen ze absoluut terug naar hun vorige baanvak.

Niks van dat alles wanneer je in de file staat klaar om op te stijgen maar n° 10 in de rij. Rustig wachtend, zachtjes meeschuivend en geregeld het verbruik in het oog houdend brengen de piloten hun toestellen naar de startbaan. Als het een beetje tegenvalt verbruik je al vlug een paar honderd liter brandstof extra. Zolang het toestel beweegt zijn de passagiers gelukkig, blijf je echter te lang staan dan krijg je gegarandeerd vragen en moet je een gokje wagen over de wachttijd.

Heel anders gaat het er aan toe in geval van file bij het landen. Dan wordt het wat spannender, meestal zijn de brandstofreserves laag en moet er beslist worden of er al dan niet uitgeweken wordt naar een andere luchthaven. De toon in de stemmen over de radio geven aan hoe krap aan brandstof ze zitten zonder dat je cijfers moet horen.

12:02 Gepost door JC Baus in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Nice!

Gepost door: J.R. | 22-12-06

Beste Mijneer Baus Het is erg lang geleden dat je nog eens iets gepost hebt...

Gepost door: Wanja Fagard | 04-05-07

De commentaren zijn gesloten.