24-07-07

Passagier

a-(18)

Singapore by night.

 

Verleden week via Singapore van Nieuw Zeeland en Australië terug naar huis gevlogen. Deze week moest ik dringend naar Brussel. Zonder problemen een paar dagen verlof gekregen maar dan......

Alle vluchten naar Frankfurt, London, Parijs en Dusseldorf overbooked. Waar halen ze die passagiers toch allemaal vandaan? 's Avonds e-ticket gebooked naar Dusseldorf, een paar zaken in mijn flightcase gestopt en kort nachtje rust meegepikt. 's Morgens door Mike afgezet op de luchthaven, thanks Mike, en dan afwachten of er toch een plaatsje vrijkomt op de Dusseldorf. Neen dus. F****k te laat voor een andere vlucht naar Europa. Terug naar ticketting. De man kijkt raar op wanneer hij mij naar mijn destination vraagt en ik hem antwoord "Europe, anywhere". Op de namiddagvlucht naar Frankfurt kan ik nog mee en gelukkig in business, dat maakt het wat relaxer. Twee koffies in de Costa later kan ik boarden. A340 naar FRA here we come. Met een beetje geluk haal ik de Lufthansa vlucht van FRA naar BRU nog. Rustige vlucht, beetje geslapen, gegeten, filmpje gekeken en fotootje gemaakt.

dxb-003

 

Geland in FRA. Snel van terminal 2 naar terminal 1. Een hele lieve mevrouw aan de Lufthansa balie legt mij uit dat de BRU van 20h30 gecanceled is en dat er nog slechts 1 plaats over is op de laatste vlucht van de dag. Als ze ziet dat ik de bijna 500 euro toch iets teveel vind voor een enkele vlucht naar Brussel wijst ze me de weg naar de rent a car standjes. Avis, geen auto's meer??? Gelukkig nog 3 karretjes bij Hertz, ik had een A3 gewild maar heb het met een Fordje moeten stellen. "Maar mijnheer u weet toch dat het deze weekend F1 in Nurnberg is?" Even wil ik die man vragen of ze daar dan met zijn Hertz karretjes gaan racen maar gezien de ongeduldigaards in de file achter mij, die maar al te graag mijn Fordje willen inpikken zwijg ik wijselijk. De rit naar Brussel duurt zo'n vier uur, vlot verkeer. Mijn Fordje bolt goed voor zo'n klein ding het maakt alleen wat veel lawaai of misschien protesteert het omdat het ritme wat hoog ligt. Ze moeten het maar weten ik had dan ook een A3 gevraagd. In vier dagen zal ik bijna 1500km afleggen.

Onderweg denk ik even aan de terugreis binnen drie dagen......ik wil geen passagier meer zijn.

17:20 Gepost door JC Baus in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Prachtige foto. Begin dit jaar op de terug reis uit Dubai was het voor mij ook een A340.
Viel allemaal zeker mee en zeer vriendelijke crew.
Misschien proberen op de terugvlucht een captainzetel te bemachtigen ;)

Gepost door: Michel | 25-07-07

Kilometervreters Anderhalve week geleden op minder dan een dag 1400km afgelegd in een 10 jaar oud Opel Corsaatje. Het oude knarretje zal deze week de 200000km overleven. En mijn vriendin vond het nog nodig te bewijzen dat hij makkelijk 150km/hr haalt op golvende wegen.

Knaagt het soms niet dat je zo ver zit van je "thuis"-omgeving? Je hebt je eigen familie wel om je heen, maar zovele anderen zitten zo ver weg...

Gepost door: Brace | 28-07-07

heb een link naar je blog op mijn blog geplaatst, neem eens een kijkje
groetjes

Gepost door: Bert | 29-07-07

Bert you're linked.
greetz en succes!

Gepost door: JC | 29-07-07

Ik heb meerdere malen gevlogen met julie maatschappij maar ik vind de 777 toch het allerfijnste(Alle vluchten vanuit EDDL)
de 340 en de 330 vind k persoonlijk geen fijne vliegtuigen de 777 daar voel k me temminste veilig in maar in de rest niet.

Maar hopelijk ga je snel weer vliegen:D

Gepost door: Wilco | 09-08-07

De commentaren zijn gesloten.