11-08-07

Maanloos

syd-029
In de verte lichten verschillende bosbranden op langs de Australische kust. Verder is alles diep donker.

Ik hou niet van die maanloze nachten. Gelukkig waren er geen typhoons voorzien langs onze flextracks, het is nochtans het moesson seizoen. Ook geen volcanic ash  in de Notams vandaag. Van Kuala Lumpur via Singapore tot Jakarta hadden we geregeld wat clear air turbulence maar nu is alles doodkalm. Binnen enkele minuten gaan we ETOPS. Ik check nog even het weer van beide suitable airports, Learmonth en Alice Springs. Mocht het weer niet goed genoeg zijn kunnen we de ETOPS sector niet in. We kunnen er ook niet rond. In dat geval moeten we terug. Het weerbericht is beter dan verwacht, we gaan door. We zijn ondertussen CPDLC met Brisbane en de FO rust even uit. Ik klim van FL 340 naar FL 346, onze optimum level. We hebben een block tussen FL 330 en 350 en zijn vrij alle levels daartussen te gebruiken. Over Ozie country is de nacht nog donkerder. Hier en daar een lichtje maar gedurende 3u40min blijft de horizon leeg. Onze grondsnelheid ligt rond de 920km/u. We leggen 255m/sec af. Per woord dat ik schrijf ongeveer 500m. Stel je voor dat je te voet dwars door Australië zou moeten. 3400km, dat zou maanden duren en de kans om het te overleven is wel bijzonder klein. Zo`n overlevingstocht is voor de echte avonturiers, de Draulansen van deze wereld. Ik las net nog op Dirk zijn blog dat hij binnenkort naar Congo vertrekt, Bonobonos bestuderen. Nee wij zijn luxe reizigers. De airco op 23 graden, een vers fruitsapje en aan 920km/uur door de nacht naar Sydney.

Nog 2u30min, tijd om breakfast te bestellen vindt FO Fred die net tot leven komt met " let's eat something before we start our descend!"

Ik hou niet van die donkere nachten.

syd-036

Fl 350, rising sun in the east.

syd-058

Parked in Sydney

14:34 Gepost door JC Baus in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hi, Thx voor je berichtje op mijn kersverse blog :) Leuk dat er eens iemand zoals jij die al heel wat vlieguurtjes telt, eens langs komt bij de newbe's...

Greetz,
3lke

Gepost door: 3lke | 11-08-07

Hoi JC,

Even een berichtje laten op deze prachtige blog. Je foto's zijn ongelooflijk mooi en blijkbaar zit je daar enorm goed :) Geniet maar van al je vluchten!!

Gepost door: Rutger L | 12-08-07

De commentaren zijn gesloten.