19-10-07

Waarom?

31.07.05-064-copy

Vandaag gelezen in De Morgen:
"Alle Belgische luchtvaartmaatschappijen ondervinden in meer of mindere mate problemen om piloten bij zich te houden. Alle verwijzen ze naar de hoge sociale en fiscale kosten. De BATA, de vereniging die deze luchtvaartmaatschappijen overkoepelt, riep de volgende federale regering eerder al op de lasten te verminderen."

Volgens mij zal een vermindering van de hoge sociale en fiscale kosten de piloten er niet van weerhouden naar het buitenland te vertrekken. Jonge mensen die een lening hebben moeten afsluiten om hun dromen waar te maken willen er daarna de maximum uithalen. En gelijk hebben ze! Dat wil zeggen dat je zo vlug mogelijk bij een grote airline moet binnen raken. Want je wil natuurlijk naast een deftig loon ook een zo mooi mogelijke carrière maken. Voor de meeste piloten betekent dat eerst als FO short en medium haul gaan vliegen gevolgd door de long haul. Daarna naar de linkerstoel en terug via de short en medium haul om te eindigen als captain op de long haul. Piloten zijn ook grote kinderen en natuurlijk willen ze het nieuwste en mooiste speelgoed, de mooiste bestemmingen en genoeg rust om ervan te kunnen genieten. Daarbij komt nog dat de meeste jongeren zeer goed geinformeerd zijn en verder vooruit kijken dan wij vroeger deden. Ze informeren zich ivm de pensioenen, loss of licence, winstdeling, extra legale voordelen, etc.......En opnieuw, gelijk hebben ze, want er moeten leningen afbetaald worden en aan de toekomst gedacht worden. Het gevolg is dat wanneer de piloten voldoende uren en ervaring hebben ze België achter zich laten en naar het buitenland trekken, naar de groten. En daar zien ze de Belgen graag komen. Goed getraind, harde werkers en meestal happy met hun nieuwe en hogere lonen.

Het probleem voor de Belgische maatschappijen is dat ze gewoon te klein zijn om zo'n carrière te kunnen aanbieden. Liever zeggen ze dat het probleem de loonskost is, terwijl dit maar gedeeltelijk zo is.

Mocht iemand al iets doen aan die torenhoge lening die aspirant piloten moeten afsluiten alvorens zelfs maar te kunnen beginnen aan hun studies, dat zou een goed begin zijn.

-JC-

JCengine

 

 

16:51 Gepost door JC Baus in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

zeer mooie beschrijving van hoe jonge piloten of student pilots denken...
welkm aan de nieuwe, kijk al uit naar de straffe verhalen

Gepost door: bert | 20-10-07

Volledig mee eens...

http://3lke.skynetblogs.be/

Gepost door: 3lke | 20-10-07

Wat een compressor!!

Gepost door: Stijn | 20-10-07

De commentaren zijn gesloten.