08-12-07

Alle piloten zot?

Gelezen in de Knack van deze week. Dat verklaart natuurlijk veel. Met al die nachtvluchten moet zeker 85% van de piloteclan opgesloten worden in één of andere psy-instelling.

 

"Mensen die te weinig slapen, gedragen zich alsof ze een mentale afwijking hebben. Dat stelt het vakblad Current Biology. Het effect is al duidelijk na één slapeloze nacht.

Hersenscans wijzen uit dat slapeloosheid dezelfde activiteit in de hersenen uitlokt als waargenomen wordt bij patiënten die lijden aan psychiatrische aandoeningen. Vermoeidheid blijkt sterk gelinkt aan emoties, en activeert onder meer de amygdala in de hersenen die mee emoties sturen. De activatie zou een gevolg zijn van het feit dat vermoeidheid de verbinding van de amygdala met de prefrontale cortex (die analytisch werkt) lam legt. Net zoals bij psychiatrische patiënten gebeurt. Sommige als psychiatrisch beschreven patiënten zouden dus vooral met een slechte slaap te kampen kunnen hebben."

 

Niet al te hoopgevend voor die vierhonderd en + passagiers wanneer die 2 psychiatrische patiënten in de cockpit, bij zonsopkomst de landing inzetten.

Sydney1

12:55 Gepost door JC Baus in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

quote: "gedragen zich alsof ze een mentale afwijking hebben"

Wat we allang wisten, is nu eindelijk bewezen...
;-)

Gepost door: Stijn | 08-12-07

Ben zelf sleepbootkapitein en onze wachten duren telkens minimum 16 uur waarvan het grootste deel nachts en dit 7 dagen aan een stuk ...kun je nagaan met welke mentale afwijking ik moet worstelen ! Ben nu wel blij dat het aan mijn amygdala ligt... want
sommige mensen dachten dat het aangeboren was :-)

Gepost door: Bogaert Alex | 09-12-07

Begint wel te wegen al die nachten na een tijdje. Sporten, sporten en nog eens sporten om de weerstand te verhogen.
groeten
JC

Gepost door: JC | 11-12-07

@Alex:

Pap, geen excuses, het is echt wel aangeboren bij jou :-p

Gepost door: 3lke | 11-12-07

Klopt, sport 10 uur in de week maar met tram 5 heel kortbij begint het toch te wegen....maar zolang ik VOOR mijn dochter binnenkom bij het lopen blijf ik mentaal heel sterk ....zelfs met een aangeboren afwijking :-)
Greetzzzzzzzzz
Alex

Gepost door: Bogaert Alex | 11-12-07

De commentaren zijn gesloten.