16-06-08

Peter "Patja" stuurde mij vandaag dit filmpje. Peter was CO van de OCU in KB waar het filmpje gemaakt werd.
Eind de jaren 80, we waren toen beide instructeur, vlogen we in hetzelfde smaldeel en soms in elkaars "backseat". Zo herinner ik mij een vlucht waarbij we een stop deden op de luchtmachtbasis Hahn. Terwijl we low level aan 480kts recht op de basis afvlogen en ik verwoede pogingen deed Hahn approach op te roepen merkte Peter fijntjes op dat we net het circuit binnen waren gevlogen. Mijn daarop volgende nogal ruw ingezette 8G turn kon op weinig appreciatie rekenen.
Een andere keer waren we in een luchtgevecht gewikkeld met een F16 van Beauvechain ergens boven Namen. Het ging bijna loodrecht omhoog in scissors toen op een gegeven moment Peter naar links wou en ik naar rechts. Uiteindelijk gingen we rechtdoor en verloren we de fight.
Het zijn al die kleine details die bijblijven en die maken dat je enkel goede herinneringen overhoudt aan vroeger, of misschien is het wel mijn selectief geheugen.

14:57 Gepost door JC Baus in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Wauw Wat een mooi filmpje!!!

Groeten van een zwevende Albatrosser ;-)

Gepost door: Tom | 18-06-08

Geweldig filmpje!
da's nog echt het stick en rudder gevoel wat die piloten moeten hebben, als ze er geraken tenminste, want de weg naar de cockpit van een F16 of een andere fighter bij de BAF is tot zover ik weet echt moeilijk, toch wel een pluim voor diegene die er geraakt zijn, en ook voor al het andere personeel dat in kleine Brogel en Beauvechain werkt, want zo'n Fighting falcon krijg je niet alleen de lucht in.

merci voor het entertainen van een hoop aviators

een andere limburgse zweefvlieger

Gepost door: Orlando | 20-06-08

De commentaren zijn gesloten.