27-06-08

Day 3

Baus©2008
A7

Singapore ligt ver achter ons, in de verte lichten de wolken op. Op de radar kan je de rode en gele cellen duidelijk zien liggen. Tussen de torenhoge donderwolken is het zicht perfect. Boven ons een heldere sterrenhemel, je kan de melkweg duidelijk zien liggen. Als ik al die duizenden, miljoenen sterren zie schitteren dan vraag ik mij steeds weer af hoeveel planeten er daarboven één of andere levensvorm met zich meedragen. Onder ons schitteren ook duizenden kleine sterren maar daarvan weet ik zeker dat ze een teken van leven zijn. In de Java zee dobberen ’s nachts duizenden vissersbootjes rond, soms lijkt het dat de sterrenhemel allesomvattend is. Hemel en aarde zijn één, een beetje verwarrend als je het niet gewoon bent.

A6

Eens voorbij Bali gaan we CPDLC, en op een SELCAL check na is het gebruik van de radio daarna nil. Met een mooie grondsnelheid van een 640kts of 1.152km/u schieten we dwars door het zwart van de nacht over Australië naar Brisbane. Er valt nu weinig te zien en nog minder te doen, tijd om de handleiding van mijn nieuwe Sony A700 boven te halen. In Singapore was ik hem gaan uittesten. Het resutaat was zonder overdrijven nog veel beter dan ik ooit had durven hopen; total pixel n° 13.053.000 pixels, super steady shot, Iso range 100-6400, shutter speed range 1/8000 second tot 30 seconds, image format 23.5x15.6mm(APS-C format), tja een camera om U tegen te zeggen. En...tja euh, nou ja ik heb hem dus maar gekocht. Op de body viel niet af te dingen maar de vertical grip en battery pack kreeg ik er omzeggens gratis bij en om mijn twijfel helemaal te laten verdampen kreeg ik er een gratis 4GB compact flash kaart en gratis schoudertas bij. Al bij al betaal je in Singapore bijna de helft van de officiële prijs in Europa. Hoe kan je als volwassen kind zo’n aanbod weigeren? Na 5 pagina’s in de user’s guide lijk ik steeds opnieuw hetzelfde zinnetje te lezen en ik besluit dat het tijd is voor een NASA-nap.

A3

We landen bijna 20 minuten te vroeg in Brisbane. Twee uur later zit ik na een verfrissende douche aan de ontbijttafel in de Sofitel Brisbane, een plaats waar je het ontbijt niet wenst over te slaan zelfs niet na een nachtje vliegen. Verder hou ik het rustig die dag want morgen wil ik de Sunshine Coast verkennen.

De volgende morgen: teleurstelling, het weer langs de kust zit dik tegen. Dan maar landinwaarts richting de Glass House Mountains en verder. Captain Tom, Australiër en vriend aan huis had mij ooit al lachen verklapt dat alles wat in Australië rondkruipt je of wil opeten of dood wil, het uiteindelijk resultaat is natuurlijk hetzelfde. Ik had toen vriendelijk meegelachen.

A1

Nu begrijp ik beter wat hij bedoelde. Australia bezit vijf van de meest giftige slangen ter wereld en een heleboel giftige spinnen maar het positieve is dat van die spinnen er maar drie dodelijk zijn. Het gevaarlijkste beestje echter waarvoor elke Australiër die ooit in de outback komt diep respect heeft is de krokodil. De gevaarlijkste is de zoutwater croc. Een 1000kg zwaar, tot 7m lang en ongelooflijk agressief reptiel. Hij kan 1000den kms ver zwemmen richting Indonesië, Vietnam en zelfs Thailand. En de mens staat op zijn menu! Je blijft beter 4 tot 5m van de waterkant weg want binnen die afstand maak je geen enkele kans, dat beest springt zelfs loodrecht tot 2 à 3 m hoog uit het water en je ziet ze heel moeilijk liggen, zeker in troebel water. Hier kwam de 200mm 2.8 APO DG goed van pas.

Overmorgen naar Auckland, Nieuw Zeeland.

A5

 

16:03 Gepost door JC Baus in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hier is het nog steeds regenweer hoor !
we hebben net een paar zonnige dagen achter de rug
heb je fotookes van de beestjes en de kust kunnen nemen?
dadakes

Gepost door: callemie | 28-06-08

De commentaren zijn gesloten.